מה הסיפור שלי?

בתחילת שנות ה-2000 למדתי קולנוע וטלוויזיה בבית הספר "קמרה אובסקורה" ואז ב"מנשר לאמנות". במקביל התחלתי לעבוד בתעשיית הטלוויזיה ובעיתונות, ועשיתי זאת יותר מ-15 שנה. בין היתר עבדתי באולפן שישי של חדשות 12, בחדשות 13 ובתוכנית ״זמן אמת״, שמשודרת בכאן 11. הייתי כתבת מגזין וכתבת אזור הצפון, סגנית עורכת, ותחקירנית בשלל תוכניות הדוקו המובילות בערוצי השידור הנצפים בישראל.

ב- 2009 זכיתי יחד עם עורכת הבריאות של חדשות 13, הילה אלרואי, במקום הראשון בפרס פרימור לתחקיר חברתי, על סדרת הכתבות ״קריסת מערכות״, שעסקה במשבר הגדול ברפואה הציבורית בישראל.

הסיקור של הצפון בשילוב הורות טרייה הפכו את העיסוק בחדשות לקשה עבורי. חיפשתי דרך להמשיך ליצור לאו דווקא מתוך הערוצים הממסדיים ולעסוק בתוכן ייחודי שהוא גם חשוב וגם מעניין בעיניי.
במסגרת לימודים בתוכנית מיוחדת בחוג לתולדות ישראל ומקרא של אוניברסיטת חיפה, המתמקדת בהיסטוריה חברתית כלכלית של החברה הישראלית, העיסוק בניתוח ההווה מנקודת מבט יהודית רב-דורית, העלה לי את הרעיון לחבר בין עולמות התוכן האלו ובין הסיפורים האישיים של אנשים, שלאו דווקא יזכו לתיעוד מסחרי ושידור, שבמקרה התחילו להגיע אליי בקשות ליצירת סרטים עבורם.

התחלתי להעמיק בנושא ולחשוב על פורמטים ודרכים להנגיש את הנושאים האלה גם לאנשים או צעירים שבדרך כלל לא מתעניינים בנושאים היסטוריים, על ידי יצירת תוכן בדרך שמושכת אותם לצפייה ולעיסוק בהם.
בהיותי בת קיבוץ ומתגוררת היום בקיבוץ שבו נולדתי, בשנים האחרונות אני מרבה ללמוד ולחקור את נושא ההתיישבות של תנועת העבודה, בדגש על הקיבוצים, ולראיין אנשים מבוגרים המספרים על ימי היישוב מתוך סיפור חייהם.

אירועי ה-7 באוקטובר הפכו את הנושאים ההיסטוריים הללו רלוונטיים מתמיד, ונוכחנו גם בחשיבות הארכיון והתיעוד. בפודקאסט ״שיחת קיבוץ״ בהגשה משותפת שלי ושל חן מענית, בן הזורע וכתב המשפט של עיתון הארץ, בהפקת בית הפודקאסטים ALLin, אנחנו משוחחים על הנושאים ההיסטוריים מזווית עכשווית, של בני קיבוץ חוזרים.

אני רואה זכות גדולה לעסוק בכל סיפור של אישה, איש או משפחה שרוצים לתעד את סיפורם.